Лекарите от онкологията в Русе с пореден протест

  • 27 май 2015 14:04

  • 1564
  • 0
Лекарите от онкологията в Русе с пореден протест
© Булфото (архив)

Лекари от Комплексния онкологичен център /КОЦ/ в Русе протестираха и днес срещу идеята за заличаването на специализираните центрове и обединяването им със съответната областна или университетска болница, съобщи БТА.

Както и през изминалите дни, по обяд те се събраха пред сградата на лечебното заведение с протестни лентички на реверите. Лекарите издигнаха трансперанти с надписи - "Кога ще премахнете законопроекта за заличаване, сливане и унищожаване на болници?" и "КОЦ-Русе ЕООД комплексно лекува пациентите си от цялата страна", и скандираха "Няма да отстъпим". Д-р Бисер Начев заяви, че на вчерашното извънредно заседание на здравната комисия към Общинския съвет на Русе е било решено да се излезе с декларация против исканото от министъра на здравеопазването обединяване.

"Чуват се вече варианти на друг тип обединение - на функционален тип, което не е лошо, но ние искаме текстът за "заличаване" и "обединяване" да отпадне от законопроекта", каза Начев. Председателят на синдикалната организация към КНСБ в КОЦ-Русе д-р Орлин Корабов заяви, че утре вечер лекари от крайдунавския град ще подкрепят колегите си от Шумен, като ще се присъединят към техния протест. "Протестите продължават, тъй като няма никакъв диалог с Министерството на здравеопазването", каза Корабов.

Филип Епитропов
1564 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини