Сериозни брожения срещу сливането на болници очаква Москов

  • 12 май 2015 16:48

  • 2223
  • 1
Сериозни брожения срещу сливането на болници очаква Москов
©

Здравната каса трябва да покрива медицинските дейности, а не администрацията на болниците, каза във Велико Търново министърът на здравеопазването д-р Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва.

По думите му новата система за реорганизация на болниците ще бъде готова до есента. Тя предвижда разделението на медицинските разходи от стопанските разходи на съответната болница. В момента съвместен екип от специалисти от Министерството на здравеопазването и Министерството на финансите работи по изясняването на собствеността на болниците и възможностите за окрупняването им. Министърът посочи, че реорганизацията ще доведе до изчистване на проблемите със собствеността на болничните бази. Като пример той даде МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново, която има изнесени отделения и плаща по 600 000 лева за транспорт годишно.

"С реорганизацията ще стане възможно събирането на цялата дейност на едно място", посочи Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва. Здравният министър прогнозира, че ще има сериозни възражения по отношение на вливането на бившите диспансери в структурите на многопрофилните болници, но обоснова предложението за подобно сливане с думите: "Много по-добре е да имаме една стройна администрация, отколкото пет отделни. Ще има сериозни брожения, тъй като има директори, които са със самочувствие на владетели и феодали". Той посочи, че центровете за спешна медицинска помощ ще останат към областните болници и след реформата. За ремонтите и оборудването им са предвидени по около 1,5 млн. евро, които са част от договорените 85 млн. евро за реформа в спешната помощ с Европейската комисия, пише БТА.

Във Велико Търново министърът на здравеопазването, заместник-председателят на Народното събрание Иван Иванов, съпредседателят на ПГ на "Реформаторския блок" Радан Кънев и Любен Петров, заместник-министър на икономиката се срещнаха с обществеността и коментираха актуални политически теми.

Константин Тодоров
2223 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
иван

2015.05.13 | 10:42

1
тоя пак не си е пил хапчетата. не те щем. махай се . да идва някой друг дето по е в час. онко болните какво да правят бе тулуп от твоите реформи, да мрат като мухи ли. чупка.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини