Тризнаци се родиха в Търговищката болница

  • 29 септември 2014 14:28

  • 2622
  • 0
Тризнаци се родиха в Търговищката болница
©

Тризнаци се родиха тази сутрин в Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ в Търговище.

Майката е добре, момчетата са настанени в кувьози в стабилно състояние, съобщи началникът на отделението д-р Емил Абаджиев, цитиран от БТА.

Секциото е направено от екип акушер-гинеколози д-р Абаджиев, д-р Димитров и д-р Георгиев, подпомагани от двама неонатолози - д-р Митрева и д-р Едрева.

Раждането е протекло нормално, бебетата са с тегло 2,500, 2,300 и 2,200 кг. Спазено е и желанието на близките раждането да е максимално най-близко до термина. Според д-р Абаджиев повече от 20 години в отделението тризнаци не са се раждали.

Майката - Емилия е на 23 г., от поповското село Априлово. Това е първа бременност и първо раждане за нея. Семейството вече е измислило имената на две от пеленачетата - Ерай и Мерай, третото ще носи първата буква на дядо си по бащина линия - "Ш".

В АГ-отделение на Търговищката болница от началото на годината са родени 628 бебета. Според д-р Абаджиев ражданията през тази година ще надхвърлят с 10-15 процента тези от 2013 г.

Очакванията на специалистите са броят на бебетата да е между 800-900 за годината, което за областта и здравното заведение е повече от нормално.

Последвайте канала на

2622 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини