Предложиха Крум Кацаров за шеф на ВМА

  • 27 ноември 2013 14:01

  • 1881
  • 1
Предложиха Крум Кацаров за шеф на ВМА
©

Правителството предлага на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното да освободи генерал-майор Стоян Тонев като началник на ВМА и от военна служба поради навършване на пределна възраст за заемане на длъжността. За поста му е предложен полк. Крум Кацаров, заместник-началник на ВМА по учебно-научната част.

За освобождаване като началник на военния университет „Васил Левски" и от военна служба поради навършване на пределна възраст за заемане на длъжността е предложен и бригаден генерал Цветан Харизанов.

За титуляр на поста се предлага бригаден генерал Стефан Янев. Той ще може да встъпи в длъжност от 2 май 2014 г.

За времето от 3 декември т. г. до 1 май 2014 г. временно изпълняващ задълженията на началник на НВУ „В. Левски" е определен полк. доц. Христо Атанасов, декан на факултет „Общовойскови" в университета.

Последвайте канала на

1881 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Бай Митко

2013.11.29 | 22:38

1
Винаги съм се питал защо е "Чкадемия" ВМА, а сега разбирам, че е УНИВЕРСИТЕТ", пък Хачалника, вместо рекор, го сменяли, защото навърил възраст за заеманата позиция! И то МС! Пък назначават полковник! Да го повишат в Университетски генерал..., например! Нали е лекар....., и преглежда!

Добави коментар

Водещи новини