Мъж, страдащ от чести мигрени, получи изненадваща диагноза

  • 14 март 2024 21:10

  • 16641
  • 3
Мъж, страдащ от чести мигрени, получи изненадваща диагноза
© pixabay

Мъж в САЩ, страдащ от чести мигрени, получи изненадваща диагноза. 52-годишният мъж посетил своя лекар, след като обичайните му мигрени се влошили, а хапчетата, които често ползвал, вече са спрели да действат, съобщи БТВ.

Скенерът му разкрива, че всъщност той има яйца на тения в мозъка си. Лекарите казват, че това е причинено от лоша хигиена на ръцете. Според тях е възможно да е ял и недостатъчно сготвен бекон.

Цистицеркозата е вид инфекция, причинена от яйцата или ларвите на паразита Taenia solium, известен също като свинска тения. Консумацията на недостатъчно сготвено свинско месо не може директно да причини цистицеркоза на човек.

Д-р Николова посочи симптомите на грипа и помоли: Когато сте болни, не пийте антибиотика, който ви е препоръчал съседът

Случаят е отразен в медицинското списание American Journal of Case Reports. Лекарите пишат, че „може само да се спекулира“, че цистицеркозата на мъжа е била предадена чрез автоинфекция след „неправилно измиване на ръцете“. Като се има предвид неговата „предразположеност към недостатъчно сготвено свинско месо“, лекарите предположиха, че се е заразил с тения сам.

Пациентът е реагирал на антипаразитно и противовъзпалително лекарство и оттогава се е възстановил напълно.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
16641 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.03.15 | 09:14

3
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:=====>> use.my/man

2024.03.14 | 21:40

1
ТЪПИЯ КРАВАР СИГУРНО Е ИМАЛ И ГЛИСТИ , КРАСТА И ПИ ЧИ ВЪШКИ , НО ТОВА СА ХАРАКТЕРНИ НЕПРИЯТНОСТИ НА НАЙ-ВЕЛИКАТА ДЕМОКРАЦИЯ , ХА , ХА , ХА.

2024.03.15 | 01:07

2
Единственото тъпо тук е Вашият коментар.

Добави коментар

Водещи новини