Д-р Брънзалов: Родителите да извиняват отсъствията на учениците, нашата работа е да ги лекуваме

  • 29 януари 2024 20:41

  • 3233
  • 3
Д-р Брънзалов: Родителите да извиняват отсъствията на учениците, нашата работа е да ги лекуваме
© Нова телевизия

Извинителната бележка е допълнителна административна тежест, която не се заплаща от НЗОК. Нашето предложение е родителят да извинява отсъствията и няма да има проблем. Можем да отбележим в амбулаторен лист, че е желателно детето да остане вкъщи. Това каза в „Интервюто в Новините на NOVA” зам.-председателят на УС на БЛС д-р Николай Брънзалов.

„В цяла Европа извинението на отсъствията се прави от родителя.  Нашата работа е да лекуваме децата и да ги профилактираме. Колко време да отсъства детето трябва да определи родителят”, смята той.

Лекар поиска 30 лв. от дете за медицинска бележка

Относно грипната епидемия, Брънзалов заяви, че няма опасност от сериозен натиск на здравната система. „Не виждам нещо необичайно. Това са нормални процеси, които протичат като здравословен проблем. Най-вероятно заболеваемостта ще спадне скоро”, коментира медикът.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
3233 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Емѝ...Ибана съм-МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ-АТИЛА

2024.01.30 | 05:22

3
Електра, баба гицка, Гочо Булгара, Хан Крум...това съм АЗ ..ИБАНИЯ ШИЗОФРЕНИК ОТ ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР...

2024.01.30 | 00:04

2
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

2024.01.29 | 20:54

1
Спрете принудителната дигитализация!

Добави коментар

Водещи новини