Грипът пълни болниците: Пациентите с температура, кашлица и пневмония

  • 23 януари 2024 13:33

  • 1299
  • 1
Грипът пълни болниците: Пациентите с температура, кашлица и пневмония
© Pixabay

Грипът засяга и възрастни, и деца - характерните симптоми са висока температура, кашлица и внезапно връхлитане на вируса. 

8-годишният Йоан Даниел от Габрово се разболял преди седмица от вирусна инфекция. След няколкодневно домашно лечение обаче, се влошил и е приет в болницата с майка си, разказва BULGARIA ON Air.

"Събота и неделя вдигна температура, понеделник вторник и сряда беше по-добре, но в четвъртък се влоши и ни приеха в болницата с пневмония. Кашлица, температура и слабост - спеше му се постоянно. Ние в момента лежим в детското отделение и е с двустранна пневмония", обясни майката Десислава Илиева.

На четвъртия ден момчето вече е без температура и се чувства добре, дори излизат в двора на болницата.

"Дават му антибиотици, урбазон, тамифлу. Ако всичко върви добре, в сряда сутрин трябва да ни изпишат. Аз съм учителка в детска градина и при нас родители споделиха, че са били болни, но при тях по-леко е протекло", добави майката.

Болницата в Габрово в момента е препълнена с пациенти с усложнения след грип и Ковид-19.

"Има болни и с доказана Ковид инфекция, има болни и с усложнения от грипни вируси, най-често с пневмонии. Най-много са възрастните хора, които се настаняват във вътрешно отделение, също така и деца, които постъпват в детското отделение", уточни директорът на МБАЛ – Габрово д-р Минко Михов.

В детските градини и училищата не е обявена грипна ваканция, но има засилен филтър на входа на сградите.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1299 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.23 | 15:54

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини