Доц. Кунчев за COVID: Върви към нормален респираторен вирус

  • 03 януари 2024 13:44

  • 841
  • 0
Доц. Кунчев за COVID: Върви към нормален респираторен вирус
© Булфото (архив)

В сезона на вирусите повишена заболеваемост от Ковид-19 за денонощие. Експертите отчитат ръст на болните от грип и различни респираторни заболявания.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32990

Близо 400 души са новозаразените с Ковид-19 у нас за последното денонощие при направени близо 3000 теста. 9 души за загубили битката с вируса. Това показва Единният информационен портал. Доц. Ангел Кунчев Ангел КунчевД-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си образование е завършил в СОУ "Васил успокои, че Ковид-19 вече може да се приеме като обикновен респираторен вирус.

Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от COVID-19 e водеща сред вирусите

"В болничните заведение ежедневно се намират между 300-400 души, 10% от тях имат нужда от интензивно лечение и за съжаление има отделни смъртни случаи, но всичко това е много далеч от тези драматични цифри и ситуации, които имахме предишните две-три години на реалната пандемия. Нашето очакване, че постепенно новите варианти на Ковид-19 се изместват към един нормален респираторен вирус, е вече налице" заяви пред Бг он еър доц. Ангел Кунчев Ангел КунчевД-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си образование е завършил в СОУ "Васил.

Експерти казват да очакваме и грипната епидемия да настъпи в края на този месец.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
841 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини