Отново проблеми с ТЕЛК: Ходенето по мъките продължава, алармират пациенти

  • 05 декември 2023 15:00

  • 3958
  • 1
Отново проблеми с ТЕЛК: Ходенето по мъките продължава, алармират пациенти
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

45-годишната Силвия Добрева от Нова Загора, която преди две седмици алармира, че е изоставена от здравната система в България, въпреки че страда от няколко заболявания, каза, че ходенето ѝ по мъките продължава.

В писмо до редакцията на Novini.bg 45-годишната Силвия Добрева посочва, че инвалидната пенсия, която е получавала от 2005 г., е спряна от ТЕЛК Сливен през есента на 2022 г., без да получи обяснение за спирането.

Водят се някакви фиктивни, за мен, проверки, отчита се някаква дейност. Резултатът е престъпно отношение към болните. Нещата излизат извън всякакви законови норми и разпоредби. Семейството ми няма финансова възможност да ми помага, затова няма да се откажа, докато пенсията, която получавам от 2005 г., не бъде възстановена от дата 16.10. 2022 г., когато беше спряна без никакви мотиви, подчертава жената.

Вече 13 месеца чакам от всички институции адекватно решение на ТЕЛК Сливен. Преди няколко дни получих писмо от ТЕЛК Сливен за ново разглеждане на моя случай на дата 22.01.2024 г. С тази дата срокът на чакане става 15 месеца, заявява Силвия Добрева.

Жена алармира: ТЕЛК и НЕЛК се подиграват с живота и здравето ми

По думите ѝ случаят ѝ се неглижира. Тя призовава казусът да се реши възможно най-бързо.

Другата ми цел е следната: ако до момента за хората, прекарали заболяване като моето, няма адекватни законови разпоредби в наредбата, по която работят ТЕЛК и НЕЛК, призовавам здравната комисия да внесе поправки в тази наредба с цел облекчаване живота на хората с увреждания, казва още жената.

Надяваме се, че ръководството на болницата в Сливен, към която са експертните комисии, ще реагира на сигнала с проверка, след която ще последва и по-бързо решаване както на конкретния казус, така и на случаите на всички пациенти, които са в положението на Силвия Добрева от Нова Загора. 

Припомняме, че за забавяния на телковите решения сигнализира и омбудсманът Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент. Жалбите до нея от хора с увреждания са многобройни.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3958 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.05 | 20:24

1
Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България----->> mub.me/keto

Добави коментар

Водещи новини