Д-р Янкулски: Противогрипните ваксини са профилактика преди заразяването

  • 04 декември 2023 08:48

  • 729
  • 2
Д-р Янкулски: Противогрипните ваксини са профилактика преди заразяването
©
Слушай новината Слушай новината

Със зимните месеци, все по-актуална става и темата за респираторните вируси този сезон. Според медицинските специалисти, началото на декември различни грипни щамове започват да набират скорост. Най-честите оплаквания при заболелите са кашлица, висока температура и болки в гърлото.

Има много малко желаещи за ваксини за Ковид. Има и малко желаещи за грипни ваксини, като има недостиг на притовогрипни", каза д-р Павлин Янкулски в ефира на БНТ.

По думите му притовогрипните ваксини са профилактика преди самото заразяване.

Ръстът на респираторните заболявания в Китай е причинен от известни патогени

"Това не е лекарство, което използваме на момента, когато дойде проблемът. И да стане актуална грипната вълна ние не можем да противодействаме. Ваксините се правят преди това", обясни д-р Павлин Янкулски.

Той обясни, че може да се направи социологическо изследване, което да покаже от колко ваксини има нужда населението. "Профилактиката е много важно звено", каза още докторът. Д-р Павлин Янкулски обясни, че най-засегнати са по-възратните и тези с хронични заболявания.

Последвайте канала на

Нора Виткова
729 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.12.04 | 10:55

2
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може -----> mub.me/bioex
Хаха

2023.12.04 | 09:08

1
И каква профилактика мой познати след ваксината се разболява и го изкараха тешко грипа така че стига лъжи всичко зависи от имунитета

Добави коментар

Водещи новини