Увеличава се броят на болните от грип и остри респираторни заболявания

  • 20 ноември 2023 13:53

  • 519
  • 1
Увеличава се броят на болните от грип и остри респираторни заболявания
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Увеличава се броят на болните от грип и остри респираторни заболявания, като към 19 ноември най-висока е заболеваемостта в областите Пазарджик, Шумен и Габрово.

Това показват данните, публикувани днес от Националния център по заразни и паразитни болести.

Най-висок е показателят за област Пазарджик – 252 на 10 хиляди души население. В област Шумен заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания е 229 на 10 хиляди, в област Габрово – 227 на 10 хиляди. Най-ниска заболеваемост се отчита в София – град – 24 на 10 хиляди души.

Всяка регионална здравна инспекция има право да реши дали и кога би обявила грипна епидемия на територията на съответната област, напомня БТА.

3 грипни щама ни атакуват тази зима

Към 20 ноември само в област Перник е отчетена повишена заболеваемост от COVID-19, като областта попада в диапазона на заболеваемост между 60 и 120 на сто хиляди души население. Най-нисък е показателят в област Кърджали - 7 на сто хиляди души, показват още данните.

Последвайте канала на

Десислава Станева
519 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.20 | 16:52

1
И двамата ще го харесате: желязна еpекция за цяла нощ, няма бързо да свършваш: cвирка, анален и вагинален ceкc, колкото поискаш, подобряване на издръжливостта до 10 ПЪТИ по-дълго, ярък оргазми и за двамата, Подобряване на вкуса на спepмaта: тя ще иска да поглъща все повече и повече! Съветвам всеки да опита------> mub.me/bluex

Добави коментар

Водещи новини