3 грипни щама ни атакуват тази зима

  • 20 ноември 2023 10:59

  • 385
  • 0
3 грипни щама ни атакуват тази зима
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Тежестта на COVID не е тази, която познавахме от пандемията. Случва се това, което очаквахме, вирусът постепенно преминава. Това коментира в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев Ангел КунчевД-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си образование е завършил в СОУ "Васил. Той уточни, че има щамове, които СЗО държи под наблюдение, но засега няма нещо драматично. Според него дори след отпадане на карантината, хората със симптоми, е редно да си останат вкъщи.

Кунчев уточни, че все още няма случаи на грип в страната, но се очаква неговия пик да бъде през януари и февруари. „Ваксините, които се ползват през последните години са четири валентни. Те задължително включват два „А” щама, които най-често предизвикват пандемията и два „Б” щама.  Всеки, който желае да се предпази, трябва да се имунизира срещу грип”, каза той.

Кога ще е пикът на грипа

Ангел Кунчев Ангел КунчевД-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си образование е завършил в СОУ "Васил добави, че има сериозно разпространение на високо патогенна инфлуенца при птиците –птичи грип, който в този си вид не е толкова опасен за хората. „Болестта засегна сериозно България, над 1 млн. птици са унищожени”, каза Кунчев.

Последвайте канала на

Калина Христова
385 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини