Д-р Павлина Михайлова: В момента има много вируси, лекувайте се като за Covid-19!

  • 13 ноември 2023 12:33

  • 1165
  • 0
Д-р Павлина Михайлова: В момента има много вируси, лекувайте се като за Covid-19!
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

"В момента има много различни вируси и Covid-19 между тях. Моят призив е – "лекувайте се винаги като за Covid-19, имайте предвид Covid-19, ако пък не излезе Covid-19, добре". Това, че отпадна карантината, не означава, че вече го няма или е някаква настинка."

Това мнение изрази пред БНР д-р Павлина Михайлова, председател на Сдружението за лечение на Covid-19 с реконвалесцентна плазма, член на УС на Националната пациентска организация по време на пандемията. Сега се срещаме с правнуците на Омикрон, както професор в Щатите окачестви сегашните варианти, които вървят, допълни тя.

Това е сериозно заболяване, сериозни са и дългосрочните последствия от него, предупреди специалистът.

Сдружението е публикувало подробен протокол - терапевтична схема за приложение в домашни условия.

Д-р Михайлова съветва у дома да се използва "старото средство ацетилсалицилова киселина и то в 400-500 милиграма за десетина дни", което е с противотемпературно, противоболково, противосъсирващо действие. Препоръчват се още хранителна добавка, противовирусен препарат, пробиотик и друго старо лекарство, което се използва от десетилетия, "което много хора не го изписват, защото е 6-7 лева".

По думите ѝ всеки лекар си е изработил собствен протокол за лечение на Covid-19, който смята за успешен.

Нищо не гарантира развиването на постковид синдром, подчерта д-р Павлина Михайлова и допълни, че няма значение как си прекарал заболяването, как си се лекувал и дали си направил профилактика на постковид.

"Постковид в момента е тера инкогнита. Вече се оформят болести, които са нови, непознати за човечеството. Те се развиват след ковид. Имам предвид няколко такива неврологични. Имаме нови болести, които още не са дефинирани. В момента говорим за скритата пандемия, която си върви паралелно. Не знаем колко хора ще бъдат увредени след една година. Говорим за инвалидизиращи симптоми и страдания", коментира д-р Михайлова в предаването "Хоризонт до обед".

Според нея трябва да се направи информационна кампания за постковид у нас.

Д-р Гергана Николова: С антибиотици не се сваля температура

"След ковид медицината се промени. Минал ли е през теб този вирус, ти не си същият", заяви тя.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1165 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини