Българка спаси живота на трима румънци

  • 29 септември 2023 13:44

  • 1142
  • 1
Българка спаси живота на трима румънци
© Getty Images/Guliver (архив)

Трима румънски граждани ще получат шанс за живот след донорска ситуация, реализирана от медицински екип в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново. От лечебното заведение потвърдиха за "Фокус“ за случая и уточниха, че координатор на дейностите е била д-р Сибила Маринова.

"Донорската ситуация е реализирана, след като на 28 септември близките на изпаднала в мозъчна смърт 76-годишна жена вземат благородното решение да дарят нейните органи и да дадат живот на други напълно непознати хора. Поради медицински показатели на донора, в България не е имало подходящи реципиенти за трансплантация. По линия на споразумение за сътрудничество между ИА "Медицински надзор“ и Националната агенция за трансплантация на Румъния, черният дроб и бъбреците са предоставени на румънската страна“, уточняват от Министерство на здравеопазването.

Здравните власти в България поднасят искрени съболезнования към близките на донора и благодарят за хуманния им жест.

Хирурзи извършиха нова трансплантация на свинско сърце в опит да спасят умиращ мъж

"Благодарност изказваме и на екипите на лечебните заведения, ангажирани в процеса по донорство и трансплантация“, казват още от МЗ.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1142 1

Коментари 1

Добави коментар

2023.09.29 | 17:02

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -------> mub.me/medbg

Добави коментар

Водещи новини