Бавно се покачва броят на болните от ковид в Австрия

  • 28 септември 2023 11:49

  • 776
  • 2
Бавно се покачва броят на болните от ковид в Австрия
© Getty Images

Броят на заразените с коронавирус в Австрия е нараснал в сравнение със средата на месец юли и в момента е на нивото на болните през април тази година, съобщи министърът на здравеопазването Йоханес Раух, цитиран от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33002

На болнично лечение в момента се намират близо 200 души, същевременно значително е намалял броят на лицата с други тежки заболявания на дихателните пътища.

Ръст на случаите на ковид, СЗО предупреждава властите да не игнорират вируса

През последните месеци Австрия изгради допълнително мониторинговата система. Нова система за контрол на острите респираторни заболявания отчита всеки стационарен прием на пациент с тежка инфекция на дихателните пътища, като регистрира отделно болните от ковид, от респираторни вируси или грип. Мониторингът на отпадните води е увеличен, обхваща 48 пречиствателни станции и покрива над половината от австрийското население. Чрез геномно секвениране се изследват както пробите отпадни води, така и тестовете за коронавирус, които правят личните лекари, което дава представа за разпространяваните в момента вирусни варианти.

За болни от коронавирус със симптоми тестовете са безплатни. Тази година те ще се правят от личните лекари. Безплатни остават и лекарствата за болните от ковид.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Весела Найденова
776 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.09.28 | 12:03

2
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> mub.me/medbg

2023.09.28 | 12:01

1
Нюрнберг 2 няма да ви се размине един ден колкото и да връщате назад схари диктатури и епохи

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини