Здравните власти се готвят за скок на COVID-19 през октомври

  • 27 септември 2023 08:54

  • 964
  • 2
Здравните власти се готвят за скок на COVID-19 през октомври
©
Слушай новината Слушай новината

Здравната система се подготвя, ако има притеснения, да реагира адекватно с лекарства, с ваксини и с капацитет на здравната система. Това заяви заместник-министърът на здравеопазването проф. Илко Гетов за евентуалното повишаване на COVID случаите през октомври месец, предаде News.bg.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32870

Припомняме, че в интервю за bTV директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Ива Христова предупреди, че през октомври месец случаите на коронавирус може да нараснат. "Виждаме изменчивостта на вируса - нови генетични мутации. Подвариантът XBB.1.16 е вече в България", заяви тя. Христова обясни, че ваксините, които сега навлизат, са базирани на XBB.1.5, като у нас ги има и неговите варианти.

Проф. Илко Гетов обясни, че има нарастване на случаите на коронавирус, но дали ще има нова пандемия и нова вълна на коронавируса - не може да се каже, трябвало да кажат епидемиолозите.

Той увери, че здравната система е подготвена за нова COVID вълна и за реакция при кризи.

36 млн. души в Европейския регион може да са развили дълъг COVID-19

Заместник-министърът на здравеопазването увери още, че към настоящия етап здравните власти не предвиждат никакви ограничения като маски на закрито и открито, както и въвеждане на по-стриктни мерки.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Калина Христова
964 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.09.27 | 10:02

2
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами --------> welcome.to/biocom

2023.09.27 | 09:46

1
Ша скачат яко здравните власти май.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини