Защо държавата не пое лекарството на мъж с рак на гърдата?

  • 25 септември 2023 09:49

  • 639
  • 1
Защо държавата не пое лекарството на мъж с рак на гърдата?
©

Айвън Андреев от Пловдив, който обяви, че Здравната каса не му отпуска лекарство за лечение на рак на гърдата заради това, че е мъж, а не жена - все още е без лечение от държавата.

След серия от репортажи по bTV правилата бяха променени и държавата пое ангажимент медикаментите да бъдат осигурявани и за мъже. Защо обаче това не се случва?

„Преди 10 дни минах скенер, който показа, че нещата се развиват в положителна посока. Показа, че това лекарство лекува и мъже“, каза Андреев.

Отказаха лекарство на мъж с рак на гърдата, защото не е жена

„От НЗОК в Пловдив отказаха да оттеглят решението, с което на Андреев беше отказано лечението. Делото продължава. Не може днес да е разрешено използването на лекарство, а вчера да не е било. Очакваме решението на съда дали ще се вземе експертиза или съда ще се позове на поправката, от която е видно, че вече мъжете с рак на гърдата се лекуват с това лекарство, което в НЗОК пише, че лекува само жени“, каза адвокатът на Андреев - Кристиян Гьошев.

„Разчитам да спечелим делото, но не ни беше това целта. Обидно ми е отношението. Вече си правя планове за Коледа. Нещо, което не бих си позволил, ако правех химиотерапия“, посочи Айвън Андреев.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
639 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.09.25 | 12:59

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> welcome.to/biocom

Добави коментар

Водещи новини