Нова вълна от коронавирус обхвана Китай

  • 26 май 2023 15:28

  • 2138
  • 1
Нова вълна от коронавирус обхвана Китай
© Getty Images

Коронавирусните инфекции бяха широко разпространени в Пекин през последните четири седмици, предаде ДПА, като се позова на изявление на здравните власти в китайската столица.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32755

Агенцията отбелязва, че нова вълна от COVID-19 е обхванала страната.

На училищата в някои части на Китай е наредено да вземат предпазни мерки.

Китайски държавни медии цитират водещия китайски епидемиолог Чжун Наншан, който прогнозира около 65 милиона нови случая на заразяване седмично към края на юни, когато се очаква вълната да достигне своя пик. Според Чжун в момента случаите са около 40 милиона седмично.

Експертите са на мнение, че между 80% и 90% от всички 1,4 милиарда китайци са се заразили по време на последната вълна от коронавирус през декември и януари, но сега се смята, че нивото на имунитет е спаднало.

Все още няма официални данни за броя на смъртните случаи, причинени от COVID-19 в Китай през зимата, предава БТА. По оценки на чуждестранни експерти броят им е около 1 милион души.

Китай ще отмени изискването за отрицателен тест за коронавирус за пристигащи

През декември миналата година Китай внезапно се отказа от досегашната си строга политика за нулев ковид след тригодишното й строго спазване. Болниците се оказаха зле подготвени за последствията. Този път не се очаква инфекциозна вълна, подобна на последната, но здравните власти предупреждават, че възрастните и болните хора са изложени на особено голям риск.

Повече за Коронавирус

corona
Виолета Симеонова
2138 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Майтапчи Йово

2023.05.26 | 17:15

1
Пратете им Лайняния Урсундел и залежалите вакси на ЕС:)))!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини