Съпругата на актьора Брус Уилис сподели как се справят с болестта му

  • 20 март 2023 22:12

  • 4441
  • 5
Съпругата на актьора Брус Уилис сподели как се справят с болестта му
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Ема Хеминг Уилис, съпруга на актьора Брус Уилис, който навърши 68 години вчера, сподели своите „мъка и тъга“, свързани с нелечимата деменция, от която мъжът ѝ страда, съобщава БТА.

„Започнах деня си плачейки, както си личи по подпухналите ми очи“, каза тя във видео, публикувано в Инстаграм. „Важно е да ви покажа всички страни на това.“

Американският актьор, носител на пет награди „Златен глобус“ и две отличия „Еми“, беше диагностициран с нелечима деменция през февруари. През 2022 г. пък беше обявено, че Уилис страда от афазия – заболяване, което се характеризира с проблеми в говора. Още тогава семейството му съобщи, че той ще прекрати актьорската си кариера.

Брус Уилис страда от нелечима форма на деменция

Деменцията затруднява както говора, така и поведението и способността за правене на планове на Уилис. Лечение или метод за забавяне на хода на заболяването не съществуват, така че симптомите му ще продължат да се влошават.

„Хората винаги ми пращат този тип съобщение: „О, толкова си силна. Не знам как го правиш“, каза още Хеминг Уилис. „Нямам избор. Иска ми се да имах, но трябва и да гледам две деца.“

Причината да споделя тези свои преживявания публично по нейни думи е „лъчът надежда“, който за нея са „топлината и любовта“ на феновете.

„Правя го за себе си толкова, колкото го правя и за вас, защото знам колко много обичате съпруга ми.“

Актрисата Деми Мур, която е бившата съпруга на Уилис, също се присъедини към празненството по случай рождения му ден. Тя публикува кадри, в които той пее със семейството си и получава торта. Мур и Уилис имат три дъщери.

„Много се радвам, че всички празнувахме в твое име днес. Обичам те и обичам семейството ни. Благодаря на всички за любовта и топлите пожелания – ние всички ги усещаме“, каза Мур.

Славата на Брус Уилис се дължи на актьорските му изяви през 80-те и 90-те години на миналия век – най-вече в хитовите филми „Умирай трудно“, „Шесто чувство“, „Армагедон“ и „Криминале“, както и в телевизионния сериал „Съдружници по неволя“.

Мая Йорданова
4441 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Гоцата

2023.03.21 | 01:45

2
Бай дън е по-зле.Бог да го прости.
Български офицер

2023.03.22 | 15:27

5
Бесилката те чака , Червено псе...!!!

2023.03.21 | 07:42

3
мУтрафонова, не го мисли. Притеснявай се като те намерим след разпадането на алкашия. Говнояд продажен.
Български офицер

2023.03.22 | 15:26

4
ГОЛЯМ.....!!!

2023.03.20 | 23:37

1
Тъжен край за Брус....

Добави коментар

Водещи новини