Експерт предупреди какъв риск може да крие прекомерната мастурбация при мъжете

  • 16 март 2023 16:25

  • 9828
  • 3
Експерт предупреди какъв риск може да крие прекомерната мастурбация при мъжете
© Freepik

Прекомерната мастурбация при мъжете може да доведе до неприятни последствия за силния пол, установи наскоро проведено проучване.

Според резултатите този тип практика може да доведе до сбъдването на най-големия страх на почти всеки мъж – загубата на коса, или позната с медицинския си термин алопеция.

Експертът по присаждане на коса Умеар Ахмад обясни, че мъжете, които по-често практикуват самозадоволяване, са по-склонни да загубяг косата си в сравнение с тези, които онанират по-рядко. Той аргументира тезата си, като уверява, че мастурбацията може да доведе до прекомерно изтощение на тялото, което в крайна сметка се отразява негативно на растежа на косата. Ахмад допълва, че честата еякулация води до загуба на витамин А, който е с основната заслуга за нормалния растеж на косата.

Учени доказаха, че мастурбирането е полезно

Въпреки това, извън проучванията, проведени от Ахмад, няма категорични доказателства, които еднозначно да сочат за връзка между еякулацията и алопецията. В тази връзка той направи и уточнението, че за да се стигне до загубата на коса, мъжът на практика трябва да мастурбира "непрекъснато".

„Когато говорим за косата, има много витамини с главна роля, но най-важният е витамин А, който се намира в семенната течност“, разясни Ахмад, цитиран от онлайн изданието "Semana".

Последвайте канала на

Novini.bg
9828 3

Коментари 3

Добави коментар

2023.03.16 | 18:40

3
За това ли растат косми между пръстите ....гледали внимателно ....хахаха
Онан

2023.03.16 | 18:08

2
Радев за тва е кубе
Шопо

2023.03.16 | 17:05

1
Лъжа! Ако беше истина, трябваше да нямам и косъм по мен!

Добави коментар

Водещи новини