Извадиха 15 кг тумор от корема на пловдивчанин

  • 02 февруари 2023 13:18

  • 1287
  • 0
Извадиха 15 кг тумор от корема на пловдивчанин
© Novini.bg/ Canva

Лекарите от Втора хирургия на Пещерско шосе извадиха 15-килограмов тумор от корема на пловдивчанина Николай Стефанов. „Искам да благодаря на д-р Метин Али, ръководителя на отделението проф. Ангел Учиков, на всички лекари, медицински сестри и санитарки, благодарение на които баща ми е жив“, разказва пред "Марица" Николай. И добавя, че не споменава имената на другите лекари, защото се притеснява да не пропусне някого.

55-годишният мъж постъпил в тежко състояние в отделението на 11-ия етаж в Хирургиите на „Пещерско шосе“ преди две седмици. Д-р Метин Али, при когото отишъл на преглед, казал, че туморът се развива с изключителна бързина и операцията трябва да се направи спешно. От корема на мъжа хирурзите извадили 15-килограмов тумор.

„Всички бяха изключително внимателни, но при д-р Али попадаме за пореден път. Преди време той оперира и майка ми. На практика, той спаси живота и на двамата ми родители“, разказва развълнуваният мъж.

Отстраниха изключително рядък тумор от носната кухина на пациент в Пловдив

Д-р Али заяви, че операции с такъв обем и сложност са ежедневие за лекарите в Хирургиите, но специфичното в случая е бързото развитие на процеса. Той заяви, че всеки един екип от негови колеги би се справил с нея, тъй като в УМБАЛ „Свети Георги“ работят изключително добри специалисти, а апаратурата и оборудването са на високо ниво. 

 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1287 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини