Успешно транспортираха от Варна до София 10-дневно бебе, нуждаещо се от спешна медицинска помощ

  • 30 януари 2023 18:35

  • 1043
  • 2
Успешно транспортираха от Варна до София 10-дневно бебе, нуждаещо се от спешна медицинска помощ
© МО
Слушай новината Слушай новината

Екип за аварийно-спасително осигуряване от 16-а авиационна база от състава на ВВС днес, 30 януари, изпълни полет от летище Варна до летище София за транспортиране на 10-дневно бебе, нуждаещо се от спешна медицинска помощ, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Самолет C-27J „Spartan“, оборудван със специален кувьоз и необходимата животоспасяваща апаратура, излетя в 10.47 ч. от София. Във Варна бебето беше поставено в кувьоза и наблюдавано по време на обратния полет към столицата от медицински екип от УМБАЛ „Токуда“. Полетът беше изпълнен в усложнена метеорологичната обстановка – обледеняване и мъгла. Командир на екипажа беше капитан Николай Георгиев, помощник-командир – старши лейтенант Калоян Атанасов, и борден инженер – капитан Митко Гергов. 

Варненски лекари спасиха две родилки и бебетата им

Авиомедицинската евакуация беше изпълнена по искане на Министерството на здравеопазването след разрешение на министъра на отбраната. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1043 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Stamatis

2023.01.31 | 15:40

2
Браво! Добре, че има такива хора, че само с лумпени и измамници сме свършили!
Sarbeca Z

2023.01.30 | 20:30

1
Кви гявури брааат с наще данъци цял самолет разкарват за 1 бе.бе е тва е жалко бе брат, кой плаща горивото бе да ви е.ба майката??? Пак ли аз го плащам за някое циг.анче, коет след време ще се окаже убиец и изнасилвач на някое Българско дете

Добави коментар

Водещи новини