Грипна епидемия и в Ямбол

  • 23 януари 2023 17:12

  • 545
  • 1
Грипна епидемия и в Ямбол
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Обявиха грипна епидемия и в област Ямбол. Заради повишаването на заболяемостта от остри респираторни заболявания и грип срокът на епидемичната обстановка в пет области е удължен, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

В област Ямбол грипна епидемия е обявена в периода 25-31 януари, като учебният процес е преустановен в периода 26-31 януари.

Пловдив удължава срока на епидемичната обстановка до 31 януари, като учебният процес е преустановен в периода 25-31 януари.

Грипна ваканция в Пловдив от сряда

Област Ловеч - до 27 януари, като учениците ще са до 24 януари вкъщи. Пазарджик удължава грипната епидемия до 31 януари, като учебният процес е преустановен до 24 януари. Габрово - до 29 януари, като учениците ще са вкъщи до 29 януари.

Стара Загора удължава грипната епидемия до 31 януари, като учебният процес е преустановен до 27 януари.

На територията на София област е обявена грипна епидемия в от 20 до 27 януари, като учебният процес е преустановен в периода от 23-27 януари.

Област Добрич е в грипна епидемия до 25 януари.

Временните противоепидемични мерки включват:

- преустановяване на плановите консултации на бременни жени и деца,

- преустановяване на профилактичните прегледи,

- задължителните имунизации и реимунизации в извънболничната помощ.

- временно се преустановяват и свижданията в лечебните заведения,

- засилва се провеждането на ежедневен филтър в детските заведения, като не се допускат до работа заболели лица от персонала.

МЗ напомня, че препоръчително е спазването на нефармацевтичните противоепидемични мерки като носене на защитна маска за лице, честа хигиена на ръцете и спазването на физическа дистанция – ефективно както за предпазване от COVID-19, така и от други инфекции, предавани по въздушно-капков път като грип и ОРЗ.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
545 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.23 | 22:39

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

Добави коментар

Водещи новини