Състоянието на Християн Пендиков е сериозно

  • 20 януари 2023 19:52

  • 6617
  • 7
Състоянието на Християн Пендиков е сериозно
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Състоянието на транспортирания от Охрид до София Християн Пендиков е сериозно, но към момента не е животозастрашаващо, каза пред журналисти служебният зам.-министър на здравеопазването Александър Златанов. Той бе на летище София при кацането на правителствения самолет „Фалкон“, който превози Пендиков от Северна Македония до България. Мъжът ще бъде лекуван във Военномедицинска академия.

Целта бе по най-безопасния начин да бъде настанен във ВМА, да се назначат изследвания и прегледи, за да се започне максимално бързо адекватно лечение. Осигурили сме възможност за настаняване на близките на Християн, за да са близо до него, заяви зам.-министър Златанов.

Това, което знам, е, че има доста травми в областта на главата, счупване на долната челюст, фрактура на мандибулата, нарушение на костната структура на синусите. Най-вероятно ще се наложи оперативна интервенция по отношение на счупената кост и синусите. На този етап състоянието му е сериозно, но не е в графата животозастрашаващо, допълни Александър Златанов.

Самолетът с пребития в Охрид Християн Пендиков кацна в София

Християн Пендиков е секретар на културния клуб "Цар Борис Трети" в Охрид. Той стана жертва на побой миналата нощ.

От министерството на вътрешните работи на Република Северна Македония съобщиха, че са задържани тримата нападатели на 21-годишния Християн Пендиков. След пълно документиране на случая ще бъде подаден доклад до прокуратурата в Охрид, пише в съобщението.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6617 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2023.01.20 | 20:07

1
Да ги дадът тук да ги съди наш съд!
Съдия

2023.01.21 | 17:25

7
Властта там се бои от озверялото общество.

2023.01.20 | 23:07

4
Гещев да заведе дело слещу неизвестен извършител. Ще стане главен прокypор на балканите. Нещо като малка Хага. След време, може и Путин да съди, кой знае.
PaulaFox

2023.01.21 | 00:42

6
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076
Прожектор

2023.01.20 | 23:35

5
Варварските актове на рушителство, палежи и физическо посегателство над хората с българско самосъзнание в РСМ са само върха на айсберга. Неговото базово тяло е поддържаната десетилетия наред от известни външни центрове ретроградна ксенофобска идеология. Идеология на отродяване, противопоставяне, репресии, геноцид и недобросъседство. Тази идеология трябва да бъде официално изправена на подсъдимата скамейка на ЕС редом до останалите идеологии, които подтикват към омраза, агресия и насилие. А нейните инструменти трябва да бъдат осветени за цивилизования свят най-напред с отваряне на агентурните досиета на УДБА.

2023.01.20 | 22:43

3
Това е повод да се преразгледа спешно преговорната рамка и вкара историята- историческата истина наред с правата на българите в РСМ.ЕС трябва да разбере че македонизма,македонската идентичност са на база брутални фалшификации с които пълнят главите от детска възраст,политиците също не помагат,напротив!Дипломатите и евродепутатите да действат незабавно!
PaulaFox

2023.01.20 | 20:49

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

Добави коментар

Водещи новини