Стара Загора от днес е в грипна епидемия

  • 17 януари 2023 07:06

  • 780
  • 1
Стара Загора от днес е в грипна епидемия
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Стара Загора от днес е в грипна епидемия. Временните противоепидемични мерки се въвеждат до 23 януари. Учебният процес ще бъде преустановен от 18. 

Маските в аптеки, оптики, здравни заведения и в градския транспорт са задължителни. Преустановяват се консултациите за бременни и кърмачета, с изключение на неотложни състояния, както и профилактичните прегледи и имунизациите. Ограниченията важат и за свижданията в болниците. 

В детските градини ще се провежда ежедневен филтър на децата. Преустановява се и посещението на лица под 16 г. без придружител в търговските обекти от типа МОЛ. 

Днес е последният ден от обявената грипна епидемия в Бургас. Областният щаб там ще решава дали тя да бъде удължена. Срокът на грипната епидемия в област Шумен изтича утре. 

В Пловдивска област случаите на болни от грип нарастват и в следващите дни се очаква областният щаб да вземе решение дали да бъде обавена грипна епидемия.

Пловдив е на ръба на грипна епидемия

В София нивата на заболеваемост са далеч под необходимите стойности за обявяване на епидемия.

Няма да има национална грипна ваканция

Последвайте канала на

Десислава Станева
780 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.17 | 12:09

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

Добави коментар

Водещи новини