Първи случай на пациент с тройна вирусна инфекция в Румъния

  • 11 януари 2023 21:36

  • 1330
  • 0
Първи случай на пациент с тройна вирусна инфекция в Румъния
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

Първи случай на пациент с тройна вирусна инфекция – COVID-19, грип и респираторен синцитиален вирус, е регистриран в Румъния, съобщиха медии в северната ни съседка, цитирани от БТА.

Става дума за 58-годишен мъж, хоспиталиризан в Болницата за инфекциозни болести “Света Параскева” в източния град Яш.

Заразеният е със съпътстващи заболявания като хипертония, диабет тип 2, патологично затлъстяване, което означава значително намаляване на имунитета му, информират от лечебното заведение.

"При постъпването си в болницата пациентът беше със значителна респираторна дисфункция и това наложи приемането му в реанимация. В момента е в съзнание, стабилен е и е на неинвазивна вентилация. Въпреки това се въздържаме от прогноза“, съобщи директорът на лечебното заведение д-р Флорин Рошу.

Флурона взе жертва в Румъния

Междувременно министърът на здравеопазването Александру Рафила заяви, че в Румъния няма да се въвеждат ограничения в контекста на новата вълна на коронавирус от Китай.

"Единствените ограничения са свързани с дейността в болниците, където персоналът трябва да е подходящо оборудван, да носи маска и всеки, който влиза в контакт с пациента, трябва да направи същото", коментира министърът.

Валери Зайцев
1330 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини