Здравният министър: Не се налага национална грипна ваканция, пикът на грипа идва след 10-15 дни

  • 11 януари 2023 11:53

  • 985
  • 0
Здравният министър: Не се налага национална грипна ваканция, пикът на грипа идва след 10-15 дни
©

В момента не се налага обявяването на национална грипна ваканция.

Това обяви на брифинг в Министерски съвет здравният министър д-р Асен МеджидиевАсен МеджидиевД-р Асен Меджидиев е роден през 1968 г.   Завършва медицина към Висшия медицински институт в по повод ситуацията с грипа у нас.  

Проф. Кантарджиев: Носете маски, алкохол в малки дози помага

"Заедно с Министерството на образованието следим ситуацията по области. В момента няма пик на грипната епидемия. Очакваме такъв пик след 10-15 дни. Това е причината да следим ситуацията по области. В момента има кратка грипна ваканция в Бургас. Искам да поясня, че не говорим за ковид вълна, а за нормална грипна вълна. Призовавам гражданите да избягват големи струпвания на хора и да не посещават молове. Носенето на маски е препочръчително и не се предвиждат никакви специални мерки", добави Меджидиев. 

В брифинга участие взе и министърът на образованието Сашо Пенов "В Бургас е обявена кратка грипна ваканция от 12 януари до 17 януари. Тези 4 дни ще са неучебни и без обучение в електронна среда. Тези 4 дни няма да повлияят върху образователния процес. Ако се наложи второ прекъсване на образователния процес, тогава ще обсъдим възможността за обучение в електронна среда", разкри той. 

След смъртта на дете във Враца: Лекарката от Спешния екип е била с алкохол в кръвта

"Екипите на Спешна помощ са дошли на време и са реагирали адекватно. Лекарите също са реагирали адекватно. Аз нямам информация за пробите за алкохол на лекарката. Това е информация от медиите и не мога да коментирам", отговори министър Меджедиев на въпрос за инцидента във Враца, при който 3-годишно дете загина в катастрофа, а пробите на лекарката от Спешна помощ показаха наличие на алкохол в кръвта ѝ. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
985 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини