Доц. Кунчев: Високите вълни на COVID-19 преминаха в началото на годината

  • 02 декември 2022 07:44

  • 1300
  • 4
Доц. Кунчев: Високите вълни на COVID-19 преминаха в началото на годината
© БНТ

Време е да се успокоим по отношение на COVID-19. Очакванията ни се оправдават. Това заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев Ангел КунчевД-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си образование е завършил в СОУ "Васил в предаването „Денят започва“ по БНТ. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Развива се по път, който му осигурява да остане жив и да се разпространява. Той избра начинът, по който върви по-леко, боледуваме, но да не води до страшни последици – социални и здравословни. Развиха се четири – пет щама на Омикрон и те вървят по посочения път – предават се лесно, но не носят тежки последствия и смъртност, посочи доц. Кунчев. 

По отношение на грипната епидемия има заплаха, но тя е позната, подчерта той. 

Доц. Кунчев: Все още няма сериозна циркулация на грипни вируси

С грипни епидемии се срещаме всяка година, с изключение на последните две. Между вирусите конкуренцията е жестока. Очакваме връщането на грипа. Имаше някои податки, че може би ще е малко по-интензивна епидемията, основно от Южното полукълбо - Австралия и Нова Зеландия. От САЩ съобщават за малко по-рано начало на грипната епидемия в Северна Америка, но за момента не виждам нещо по-драматично, нещо различно или по-тежко протичане. Вероятно ще бъде една нормална епидемия, коментира главният държавен здравен инспектор.

По думите му очакванията са в края на януари, началото на февруари да бъде пикът на грипната заболеваемост. И добави, че сега е подходящ момент за ваксинация. 

Доц. Кунчев отбеляза, че центровете за ваксинация COVID-19 са отворени, но интересът към тях е минимален. И допълни, че интересът към ваксините за грип е доста по-голям. 

Високите вълни на COVID-19 преминаха в началото на годината, категоричен бе доц. Кунчев. 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Виолета Симеонова
1300 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
хгкглххл;;л;;

2022.12.03 | 11:05

4
искаме МЕРКИ рундьо със зелените чорапи да въведе зелен сертификат опашки за тестове бъркане в носа, в ушите в моловете дупчене с поне 3 ваксини искаме ЩАБА Генерал Короноф, Бай Шииле, Кунчо, Радка Пиратка, Жената на Чубака това искаме и това си заслужаваме
PaulaFox

2022.12.02 | 12:33

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 22 години съм) Секс модел съм) Обикновено продавам моите XXX снимки. Днес можете да ги видите безплатно. Ето връзката ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)
радев

2022.12.02 | 10:30

2
президент ли си радев и или проститутка уволниго тоя защото ти ще бъдеш изхвърлен
още един

2022.12.02 | 08:10

1
безродник по телевизиите на пропагандата и лъжата.. само тричане за вас изроди

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини