Хората с тази кръвна група са късметлии, трудно ги ловят болести

  • 22 ноември 2022 12:51

  • 29219
  • 2
Хората с тази кръвна група са късметлии, трудно ги ловят болести
© pixabay

Има безброй изследвания как и дали кръвната група оказва влияние на здравето на човек. Като цяло съществуват четири основни кръвни групи - А, В, АВ и О.

Всяка от тях се определя от наличието или отсъствието на определени маркери (антигени) на повърхността на червените кръвни клетки. Тези маркери помагат за разграничаване на различните видове кръв и определят към коя кръвна група принадлежи човек.

Кръвна група тип А

Хората с кръвна група А са склонни да бъдат креативни и спокойни под напрежение. Те са известни и с това, че умеят да изпълняват много задачи. Що се отнася до здравето, тип А е по-малко вероятно да развият рак на стомаха и са по-устойчиви на диабет и сърдечни заболявания. Също така е по-малко вероятно да страдат от главоболие и мигрена.

Майчин дом търси спешно кръводарители за пациентка с рядка кръвна група

Кръвна група тип В

Хората от тип В са известни с това, че са независими, конкурентни и изобретателни. Те също така са по-склонни да развиват тревожност и депресия, отколкото другите кръвни групи. Въпреки това, когато става въпрос за физическо здраве, тип Б се представя доста добре. При тях рискът от сърдечни заболявания и някои видове рак е по-нисък в сравнение с другите кръвни групи.

Кръвна група тип АВ

Кръвните групи АВ са смесица от характеристиките на група А и група В. Те са общителни, но същевременно аналитични и често са чудесни лидери. Те също така са по-предразположени към заболявания като болестта на Крон, улцерозен колит и болестта на Грейвс. При тях обаче рискът от развитие на сърдечни заболявания е по-нисък, отколкото при другите кръвни груп, пише Zdrave.to.

Коя е най-здравата кръвна група?

Въз основа на горепосочената информация изглежда, че група А има предимство, когато става въпрос за цялостното здраве. Важно е обаче да се помни, че всеки човек е различен - така че дори да нямате кръвна група А, все още има много неща, които можете да направите, за да намалите риска от развитие на здравословни проблеми по-късно!

Росица Валентинова
29219 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Маги

2022.11.23 | 23:24

2
Нулевата кръвна група е номер 1. Извънземните били с тази кръвна група, с РН - Затова са решили да не я коментират :)
Алооо

2022.11.23 | 21:44

1
А къде е 0-вата кръвна група ?!? Като пишете нещо па дотлеждайте бее !!!

Добави коментар

Водещи новини