Служители на Спешна помощ в Русе протестираха срещу ниските трудови възнаграждения

  • 19 октомври 2022 11:26

  • 335
  • 1
Служители на Спешна помощ в Русе протестираха срещу ниските трудови възнаграждения
©

Медиците от Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) в Русе протестираха днес срещу ниските трудови възнаграждения. Лекари, медицински сестри, фелдшери, шофьори на линейки и санитари настояват и за редица други увеличения. 

Фелдшерът Боян Българинов заяви, че сред основните искания са промяна на категорията труд - от трета да премине във втора, както и достойно заплащане, обвързано с минималната работна заплата.

"Например шофьорите на линейки да получават три минимални работни заплати, като това да бъде основна база за надграждане на възнагражденията и за останалите служители", обясни Българинов.

Медиците искат увеличаване на средствата за ваучерите за храна, както и заплащането за нощен труд. 

Служители от Спешните центрове в страната излизат на протест

"Искаме да има и Закон за Спешната помощ - да се знае кое е спешно и кое е неотложно състояние, да има глоба за повикване на линейка, ако състоянието на пациента не е спешно. Да има ефективни присъди за нападение над медици, да се привличат и млади кадри", каза още Българинов.  

В Центъра за спешна медицинска помощ в Русе и във филиалите в областта работят около 170 служители, а по щат трябва да са 192. Млади лекари не са постъпвали на работа от повече от 10 години.

Недоволството е част от националния протест на медиците от центровете за спешна медицинска помощ в страната.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
335 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.19 | 13:22

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини