Отбелязваме Световния ден на първата помощ

  • 10 септември 2022 12:53

  • 260
  • 0
Отбелязваме Световния ден на първата помощ
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Днес отбелязваме Световния ден на първата помощ. Мотото тази година е "Първа помощ за всички възрасти". Столичната организация на БЧК отбеляза деня в Южния парк.

От 10:00 ч. сутринта, на 8 пункта в парка, доброволците демострираха различни техники за оказване на първа помощ, за правилно използване на дефибрилатор, на техники на ориентация, на рекция при бедствия и аварии.

БЧК започна да доставя дезинфектанти, за да се предотвратят инфекции в наводнените села

Точно в 12:00 часа участниците направиха традиционната за този ден "Спасителна верига на първата помощ". Днес можеше да се види и как се правят различни превръзки при наранявания, а доброволци демонстрираха на децата от детските градини и началния курс първа долекарска помощ при инциденти.

"Смисълът е в това, че чрез първата помощ ние можем да спасим животи. И е хубаво всеки от нас да знае какви са първи стъпкии при оказване на първа помощ", каза Тодор Пантелеев, координатор на БЧК - София.

"Това е аварийна симулация, за да можем да сме по-ефективни когато правим превръзки", обясни Владимира Герова, БЧК.

"Много доброволци имаме и това са, както аз казвам, хората с големи сърца, най-добрата част от обществото. Защото в днешно време други трудно отделят от свободното си време", каза Петранка Недялкова, директор БЧК - София.

Росица Валентинова
260 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини