Северна Корея обяви победа над COVID-19

  • 11 август 2022 09:57

  • 765
  • 3
Северна Корея обяви победа над COVID-19
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Северна Корея обяви победа над COVID-19. Това става ясно от изявление на лидера на страната Ким Чен-ун, цитирано от официалната Корейска централна телеграфна агенция.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32198

Севернокорейският лидер е наредил обявените през май противоепидемични мерки да бъдат отменени, но е добавил, че борбата с вируса трябва да продължи докато "не приключи световната здравна криза".

Сестрата на Ким, Ким Йо-чен, каза, че той също е имал треска и температура, което е и първото признание, че севернокорейският лидер се е срещал с коронавирусната инфекция.

Северна Корея все пак призна за COVID-19, изработва мерки за борба с вируса

Според Ким Йо-чен, епидемията е избухнала заради разпространявани от Южна Корея пропагандни листовки срещу Севера. Сеул изрази съжаление за безпочвените обвинения на Пхенян.

Повече за Коронавирус

corona
Виолета Симеонова
765 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Умник Гюро

2022.08.11 | 14:45

2
Ето какво печелите, ако се отровите/ваксинирате: шанс да умрете веднага от тромбози и инфаркти; мутирали ДНК клетки, които започват да произвеждат шипов протеин; разбита имунна система и органи вследствие на действието на шиповия протеин; предаване на мутациите и уврежданията на бъдещите поколения чрез генетично унаследяване; бавна и мъчителна смърт от всякакви болести заради разбитата ви имунна система. Вие, Дами и Господа, де факто развивате СПИН без да ви го казват. Затова, ако огледате внимателно ваксинираните, ще забележите физически деформации по лицата им и непрекъснатото им боледуване от нещо. Отровите/ваксините в тялото им никога не спират да действат, докато не пукнат. Хайде сега, отивайте и се ваксинирайте, ако ви стиска.

2022.08.11 | 17:50

3
Видно е ' че яко си изтрещял от вируса. Гюре. Земи се гръмни.

2022.08.11 | 13:39

1
излиза, че северна корея е по-либерална от запада

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини