Великобритания остава без ваксини срещу маймунска шарка?

  • 10 август 2022 09:26

  • 444
  • 5
Великобритания остава без ваксини срещу маймунска шарка?
© Getty images (архив)
Слушай новината Слушай новината

До две-три седмици Великобритания ще остане без ваксини срещу маймунска шарка, той като страната разполага с малко над 8300 дози, написа лондонският в. „Файненшъл таймс“, цитиран от БТА.

Доставките на нова партида от 100 000 дози няма да бъдат възобновени преди края на септември, се казва в публикацията, която се позовава на писмо от Националната здравна служба.

"Неотдавнашното и внезапно избухване на епидемия от маймунска шарка предизвика скок в търсенето на тези ограничени запаси от препарата по целия свят", посочи доктор Мери Рамзи, директор на клиничните програми в Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство.

ЕК одобри ваксина срещу маймунската шарка

Миналата седмица агенцията каза, че са налице „ранни признаци“, че епидемията от маймунска шарка е достигнала плато в цялата страна и разпространението ѝ вече се забавя.

През юни британските власти препоръчаха на мъжете, които са гей или бисексуални и са в по-голям риск, да бъде предложено да се ваксинират, той като епидемията от болестта набира скорост главно в Европа.

Към 4 август в Обединеното кралство са били регистрирани 2768 потвърдени случаи – 2639 в Англия, 67 в Шотландия, 25 в Северна Ирландия и 37 в Уелс.

Миналия месец Световната здравна организация обяви маймунската шарка за „извънредна ситуация за общественото здраве от международно значение“, което е най-високо ниво на опасност.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
444 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Умник Гюро

2022.08.10 | 10:58

5
Логичният въпрос е: защо просто не затворим гейовете, трансджендърите и педофилите в концлагери? Тогава вече няма да има маймунска шарка и обикновените хора ще заживеят нормално.
Умник Гюро

2022.08.10 | 10:54

4
Ето какво печелите, ако се отровите/ваксинирате: шанс да умрете веднага от тромбози и инфаркти; мутирали ДНК клетки, които започват да произвеждат шипов протеин; разбита имунна система и органи вследствие на действието на шиповия протеин; предаване на мутациите и уврежданията на бъдещите поколения чрез генетично унаследяване; бавна и мъчителна смърт от всякакви болести заради разбитата ви имунна система. Вие, Дами и Господа, де факто развивате СПИН без да ви го казват. Затова, ако огледате внимателно ваксинираните, ще забележите физически деформации по лицата им и непрекъснатото им боледуване от нещо. Отровите/ваксините в тялото им никога не спират да действат, докато не пукнат. Хайде сега, отивайте и се ваксинирайте, ако ви стиска.

2022.08.10 | 10:32

3
тоя що е целия в пъпки?

2022.08.10 | 09:42

2
Там вече има съдебни процеси срещу ковти ваксините.
wtf

2022.08.10 | 09:35

1
те каквито са грозници тия....

Добави коментар

Водещи новини