В Ухан затварят бизнеси и спират обществения транспорт заради нови случаи на коронавирус

  • 27 юли 2022 06:57

  • 838
  • 2
В Ухан затварят бизнеси и спират обществения транспорт заради нови случаи на коронавирус
© Pixabay

Град Ухан в Централен Китай временно затвори някои предприятия и обществения транспорт в район с близо един милион жители, повишавайки бдителността си след появата на няколко нови случая на заразяване с коронавирус, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1290

Китай, който вложи много усилия в политиката си за "динамичен нулев ковид", разчита на масови тестове, бързо ограничаване на бизнес дейностите и движението на хора, както и на строга карантина за заразените, за да не допусне разширяване на възникващите огнища.

Стратегията помогна на Ухан (където пандемията се появи за първи път) и други райони в страната да контролират броя на случаите, но строгите локдауни при избухването на големи огнища и страхът от възможно връщане на ограниченията при установяване на нови случаи навредиха сериозно на икономиката, подкопаха доверието на бизнеса и се отразиха негативно на желанието на хората да пътуват.

Властите в квартал Цзянся с над 900 000 жители, съобщиха, че днес в основните му градски зони се въвеждат тридневни ограничения, които включват забрана на големи обществени събития и на храненето в ресторанти, затваряне на публични места за развлечения, на селскостопански пазари и малки клиники. Спира се също движението на автобусите и метрото.

Властите призоваха жителите да не напускат района през тези три дни, а пътниците  - да избягват да влизат в него. Заповедта беше издадена скоро след като местните власти в Цзянся заявиха снощи, че са открили два случая по време на редовните тестове и още два случая при преглеждането на хора, които са били в близък контакт със заразата.

Последвайте канала на

Десислава Станева
838 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.08.07 | 22:16

2
В БРАТСКА ЖЪЛТУРИЯ НАЙ-ДОБРЕ ДА СПРАТ ДА ЯДАТ ВСИЧКО ДЕТО ШАВА , ИНАЧЕ ЩЕ МРАТ КАТО МУХИ В КЕНЕФ НАПРЪСКАН С МИУХОЗОЛ.
Софиянец

2022.07.27 | 09:49

1
Спирайте всичко, затваряйте и ликвидирайте! Само тогава терористите, облечени в бяло ще мирясат!

Добави коментар

Водещи новини