Ето колко време сме защитени след прекаран COVID-19

  • 21 юли 2022 22:17

  • 8307
  • 3
Ето колко време сме защитени след прекаран COVID-19
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

„След прекаран COVID-19 изграденият имунитет ще ни бъде достатъчен поне за следващите 6 месеца, макар че е индивидуално. По-младите хора и са с по-добър имунитет по правило, по-тежко изкаралите го също развиват по-силен имунитет. Но е важно да се отбележи, че вирусът продължава да ни изненадва и в момента, в който той силно се промени, нашият имунитет няма да е достатъчен“. Това заяви в ефира на БТВ проф. Ива Христова, директор на Национален център па заразни и паразитни болести.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33001

Съветът на проф. Христова е да се предпазим от заразяване, защото често се наблюдават и по-късни усложнения. Най-сериозните са инфаркт, инсулт, белодробна тромбемболия. Често се появява и т. нар мозъчна мъгла.

Ето ги водещите симптоми при COVID-19 в момента

Предпазването е чрез ваксинация, носене на маска на обществени места, спазване на дистанция и добра хигиена, напомни епидемиологът.

Очаква се у нас пикът на лятната COVID вълна да бъде достигнат в средата на август, каза още проф. Ива Христова.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
8307 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Умник Гюро

2022.07.22 | 11:59

3
Сатанистите ни агитират да се ваксинираме... Ами може ли някой да ми обясни защо американският президент Джо Байдън се зарази от Ковид-19 за 3-ти път? Той си е бил 2 ваксини и 2 бустъра и би трябвало да пращи от здраве! А сега слушайте Бай ви Гюро: ваксините унищожават имунната ви система и на практика заболявате перманентно от СПИН... Ако междувременно вече не сте пукнали от тромбози, инфаркти или вече не сте се превърнали в Зомби, тъй като ДНК-то ви също е прецакано и е мутирало. Накрая, пораженията от тези генетични отрови се предават и на поколенията, както доказаха учените от Университета в Малмьо, Швеция... Хайде сега, слушайте сатанистите и отивайте бодро да се ваксинирате пардон... самоубивате!
Koch

2022.07.22 | 05:09

2
ковидиянски алабализми ....
До Паула

2022.07.22 | 04:23

1
Намери си друг сайт u moron

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини