Проучват пет терена за изграждане на нова детска болница

  • 07 юли 2022 13:37

  • 402
  • 1
Проучват пет терена за изграждане на нова детска болница
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Пет терена в София се проучват за изграждане на нова детска болница. Това каза пред журналисти доц. Васил Пандов, началник на кабинета на министъра на здравеопазването. „В момента сме в етап на предпроектно проучване на терените”, уточни той.

Терените, които се проучват, са при болниците „Св. Анна”, „Лозенец”, Националната специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация в ж.к. „Овча купел”, Университетската специализирана болница за активно лечение по ортопедия „Проф. Бойчо Бойчев” в Горна баня и Специализирана болница за рехабилитация в Банкя.

Министър Сербезова: Изграждането на детска болница у нас е само част от цялостна концепция за развитие на детското здравеопазване

По думите му се очаква предпроектното проучване да приключи до края на юли. „Ако се установи, че тези недвижими имоти са неподходящи, Министерството на здравеопазването би трябвало да потърси съдействието на държавата или евентуално на общината”, каза още доц. Пандов.

Калина Христова
402 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.07.07 | 14:08

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини