Британски учени изследват нов метод за отслабване по време на сън за пациенти с диабет

  • 20 юни 2022 15:49

  • 1318
  • 1
Британски учени изследват нов метод за отслабване по време на сън за пациенти с диабет
© Pixabay

На пациентите с диабет тип 2 може да се помогне да отслабват, докато спят, с помощта на нов метод, който се изпробва от британски учени, съобщи ДПА.

Изследователи от университета в Портсмут търсят доброволци за изпитания на нова система, които да установят дали вдишването на по-малки количества кислород по време на сън води до намаляване на теглото.

Целта на изследването е да проучи дали нощуването в специални палатки, създаващи среда с ниско съдържание на кислород, е ефикасно за подобряване на контрола върху глюкозата в кръвта и влияе върху загубата на тегло.

Предишни изследвания показват, че хипоксията може да намали апетита и при нея да се изгарят повече калории при пациенти с диабет тип 2.

Доброволците може да участват в експерименталното проучване от домовете си, като спят в палатка, монтирана от екипа на изследването за два периода от по десет дни, допълва БТА.

Диабетът увеличава 4 пъти риска от дълъг COVID

"Не се чувствам клаустрофобично и когато свикнеш с шума от машината, не се усещам по различен начин", каза участничката в изпитанието Джанет Ренел-Смит.

Весела Найденова
1318 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.06.20 | 15:59

1
хипоксията води до повишено либидо. участниците в палатките дано са разнополови...

Добави коментар

Водещи новини