Лекувано ли е дете с неизяснен хепатит в болницата за Инфекциозни болести в София?

  • 19 май 2022 07:51

  • 689
  • 1
Лекувано ли е дете с неизяснен хепатит в болницата за Инфекциозни болести в София?
© Pixabay

4-годишно дете с неизяснен хепатит е било лекувано в София. Директорът на Специализираната болница за активно лечение по инфекциозни и паразитни болести проф. Татяна Червенякова обясни пред бТВ, че то е било насочено там преди около 10 дни.

Имало е завишени трансаминази – доста над обичайното ниво, които показват възпалителен процес. Детето не е имало жълтеница, възстановило се е бързо и е било изписано.

4-годишно дете е изписано от Инфекциозна болница. Диагнозата: неизяснен хепатит!

„Още с постъпването му се направиха всички изследвания, които трябва, подозирайки за остър възпалителен процес на черния дроб. Резултатите са негативни. Процедурата е такава, че то се вика на контролен преглед след около месец и се наблюдава в рамките на 3 до 6 месеца, ако има отклонения“, поясни още директорът на Инфекциозна болница.

„В случая ние говорим за възпалителен процес на черния дроб, който е завършил благополучно, с положителна динамика“, допълни проф. Татяна Червенякова.

Десислава Станева
689 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.05.19 | 09:17

1
Някои от чревните инфекции като, мононуклеозата, причиняват възпаление на черния дроб!!!Така,че стига сте опитвали да стресирате хората!!!ОСТАВКА!!

Добави коментар

Водещи новини