Доц. Дончо Дончев: COVID зоните бяха една фронтова линия

  • 01 април 2022 17:50

  • 550
  • 2
Доц. Дончо Дончев: COVID зоните бяха една фронтова линия
© Кадър: БТВ
Слушай новината Слушай новината

COVID зоните бяха една фронтова линия. Не прекалихме с мерките, защото те се прилагаха в цял свят. В началото този вирус беше напълно непознат за нас. Това заяви доц. д-р Дончо Дончев от ВМА в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33003

Лекарят прекара последните две години в COVID отделение.

Той поясни, че мерките са решение на политиците, не на медиците. И допълни, че по време на първите вълни политиците са се вслушвали в съветите на медиците, но вече не е така.

Здравният министър обяви кои мерки отпадат от 1 април

„Не знам защо на някой толкова му пречат маските“, пита се доц. Дончев.

„В глобален мащаб COVID беше неочакван. Самият вирус бе различен“, обясни лекарят.

„Благодарение на това, че има много ваксинирани се дава възможност да не натоварим здравната си система. Страхът не трябва да се насажда, но не бива и да се пропагандира безотговорност. Ако човек се разболее в средна или тежка форма се появява и страхът“, подчерта Дончо Дончев.

Той припомни, че около 120 медици са загинаха в COVID зоните у нас. „Забравата покрива тази саможертва. Време е да се помисли за някакъв материален символ на тази саможертва“, призова доц. Дончев.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
550 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.04.02 | 06:18

2
НЕ СЪМ СПЕЦИАЛИСТ, НО ПОДОЗИРАМ, ЧЕ ПУТИН НЯМА ЗАБОЛЯВАНЕ НА МОЗЪКА, ЗАЩОТО ПО ДЕЙСТВИЯТА МУ СЪДЯ, ЧЕ НЕ РАЗПОЛАГА С ТАКЪВ.

2022.04.02 | 02:36

1
БЪЛГАРСКАТА ЕНЕРГИЙНА И ТЕХНОЛОГИЧНА РЕВОЛЮЦИЯ ЧРЕЗ “БУЛГАР БРАУН ГАЗ“ и “Технология за добив на БРАУНОВ ГАЗ и минерали, богати на полиметали от морска вода“ разработена от инж. Чавдар Каменаров и инж. Пламен Каменаров. ЕВТИНА ЕНЕРГИЯ !!! Излиза чиста питейна вода !!! С Брауновия газ се унищожават битови отпадъци !!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини