Д-р Мирослав Спасов: Имунизационната кампания умря

  • 17 март 2022 11:46

  • 1613
  • 5
Д-р Мирослав Спасов: Имунизационната кампания умря
© Novini.bg

След привидното отменяне на рестрикциите и разхлабването на някои от мерките българинът реши, че с Covid е приключено и престана да спазва мерките. Две трети от хората даже не използват предпазни средства. Тези свои наблюдения сподели в предаването „Хоризонт до обед“ общопрактикуващият лекар д-р Мирослав Спасов.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32999

„Към днешна дата контрол за мен няма“, каза той и допълни, че не се упражнява и контрол спрямо влизащите с бежанската вълна чужденци.

Д-р Симидчиев: Не бива напълно да забравяме COVID

Covid-19 е налице и лекарите очакват дори настъпването на поредна вълна, отбеляза д.р Спасов. Той подчерта, че при намаляващ брой официално регистрирани случаи за страната в неговата практика те се увеличават.

Общопрактикуващият лекар поясни, че при него идват пациенти с изявени симптоми, дори си носят положителните тестове, което по думите му е безотговорно.

Голям процент от положителните не се тестват официално и продължават да се разхождат напред-назад, въпреки домашния тест, изтъкна д-р Мирослав Спасов.

„От тази пандемия се оказа, че българският пациент е голям разбирач по въпросите на здравеопазването. Българинът е свикнал да реве за своите права, но категорично отказва да признае, че има и задължения.“

„Имунизационната кампания е умряла в България. Към днешна дата е приключила“, коментира д-р Мирослав Спасов пред БНР. По думите му хората се страхуват от ваксините и предпочитат да се информират от социалните мрежи, а не де доверяват на своя лекар.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
1613 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2022.03.17 | 12:45

5
Въйййй. Бизнесът ви се разсъхна, май!? А?

2022.03.17 | 12:44

4
Еми лудите и готовите да го направят срещу пари свършиха!

2022.03.17 | 12:08

3
тоя пък, имаме само задължения, права нямаме! и щом твърдиш, че имаме права, то тогава нямаме ли и правото да избираме дали да се сиропираме или не! ако бяхте толкова загрижени за нашето здраве и преди пЛандемията, ценя нямаше да имате! аре да ви видим как ще ваксате украинците, даже не ги тествате с измислените ви тестове!

2022.03.17 | 12:08

2
Da mresh neshtasik

2022.03.17 | 12:01

1
Тя си беше мъртво родена и безсмислена още по начало.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини