Заболеваемостта от ковид в страната е 1139 на сто хиляди души на двуседмична база

  • 18 февруари 2022 10:57

  • 379
  • 1
Заболеваемостта от ковид в страната е 1139 на сто хиляди души на двуседмична база
© Pixabay

Заболеваемостта от коронавирус в страната е 1139 на сто хиляди души на двуседмична база. Това показват данните на Националния център по заразни и паразитни болести. Само област Кърджали е в червена зона по ниво на заболеваемост на двуседмична база, останалите области са в тъмночервена зона.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1284

Според картата на епидемичната обстановка в страната, разделена на пет региона, два от регионите са в по-нисък етап - две, по заетост на болничните легла за интензивно лечение.  Двата региона обхващат областите Русе, Плевен, Ловеч, Габрово и Велико Търново, както и Пловдив, Пазарджик, Смолян, Кърджали и Хасково.

Останалите региони се намират в етап три по заетост на леглата, като до дни се очаква два от тях да преминат в по-ниския етап - две.

Последвайте канала на

Десислава Станева
379 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.02.19 | 03:39

1
Професори – КРЕТЕНИ !!! В Обединеното кралство, Дания, Норвегия, Израел, Швейцария – отпадат идиотските КОВИД ограничения !!! Какво чакате бе простаци, да уморите икономиката, да изтрепите с отровни инжекции все още останалите живи българи ? Чума да ви зарови, ПАРАЗИТИ !!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини