СЗО отчита спад на новите случаи на коронавирус с 19%

  • 16 февруари 2022 14:09

  • 257
  • 1
СЗО отчита спад на новите случаи на коронавирус с 19%
©
Слушай новината Слушай новината

Броят на новите случаи на заразени с коронавирус е намалял с около 19% отчитат от Световната здравна организация (СЗО). Това съобщават от Асошиейтед прес. Смъртните случаи обаче не отчитат спад.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1276

От СЗО съобщават, че през миналата седмица са отчетени 16 милиона нови случая, а 75000 души са загубили битката с вируса.

Увеличение на случаите през изминалата седмица се отчита само в региона на Западния Пасифик с около 19 %. Най-голям спад на новозаразени има в Югоизточна Азия - 37%. Смъртните случаи бележат скок с 38% в Близкия Изток и с около 1/3 в Западния Пасифик.

Омикрон се разпространи бързо в над 130 държави и е единственият доминиращ вариант

Най-много нови случаи на заразени с ковид-19 са регистрирани в Русия. Слуаите там и в Източна Европа се увеличават двойно. Причината е разпространението на силнозаразния вариант Омикрон.

От СЗО съобщават, че вариантите алфа, бета и делта продължават да отслабват. Около 98% от всички случаи в момента се дължат на варианта Омикрон. От СЗО добавят, че подвариантите на Омикрон продължават да се разпространяват.

От Здравната организация обявиха, че въпреки голямото разпространение на Омикрон, броят на хоспитализираните и починалите не се е увеличил сериозно.

Ръководителят на СЗО Тедрос Гебрейесус предупреди, че пандемията не е приключила и че е твърде рано да се мисли, че това е краят.

Последвайте канала на

Калина Христова
257 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Бай Ганьо

2022.02.17 | 06:24

1
ПОЛИТИЦИ ИДИОТИ НИ ПРОБУТВАТ МЕНТЕТА !!! Д–Р ГАНЬО БАЛКАНСКИ РАЗКРИ ЗАШИФРОВАНИЯ КОД НА ЕДИНСТВЕНАТА ЕФИКАСНА ВАКСИНА В СВЕТА срещу КОВИД 19 !!! 19 ВОДКИ !!! НЕ НАВЕДНЪЖ !!! ПО ИНДИВИДУАЛНА РЕЦЕПТА СПОРЕД КАТЕГОРИЯТА !!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини