Допълнителни противоепидемични мерки в област Сливен от 31 януари

  • 28 януари 2022 17:25

  • 467
  • 0
Допълнителни противоепидемични мерки в област Сливен от 31 януари
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Допълнителни противоепидемични мерки влизат в сила от 31 януари, съобщиха от Областния кризисен щаб в Сливен.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31498

До 6 февруари, по време на междусрочната ваканция за учениците, се преустановяват груповите посещения в езикови, образователни центрове, центрове за подкрепа и личностно развитие, школи по изкуствата, чиято дейност е предназначена за деца и ученици.

От 31 януари до 28 февруари, включително, се преустановява провеждането на масови организирани мероприятия, ако не се прилага подхода за зелен сертификат. За същия период се въвежда ограничение до 50% от капацитета в заведенията за хранене и развлечения, при работно време до 22.00 часа и представяне на зелен сертификат.

Въведените допълнителни противоепидемични мерки в област Стара Загора остават в сила

Културните и сценичните мероприятия ще се провеждат при използване до 50% от капацитета, заемане на седящите места през едно, осигуряване на физическа дистанция от 1,5 метра и представяне на зелен сертификат.

От 31 януари до 28 февруари посещенията в търговските центрове от типа "МОЛ" и пазарите ще се осъществяват при организирано еднопосочно движение на потока от клиенти, контрол за броя на допусканите клиенти при осигурена площ от 8 кв.метра на човек и задължително носене на предпазни маски. До края на февруари се преустановяват плановия прием и плановите операции в болниците, както и посещенията в кварталните пенсионерски клубове.

Повече за Коронавирус

corona
Виолета Симеонова
467 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини