75% от германците вече са с бустерна доза

  • 27 януари 2022 10:01

  • 287
  • 2
75% от германците вече са с бустерна доза
©

"Все още не е въведена задължителна ваксинация в Германия. В момента това се обсъжда от управляващите и политиците, как би могло да се осъществи такова нещо", това каза за "Твоят ден" д-р Борис Таблов, реаниматор в Германия.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 775

Той сподели, че се обмислят няколко варианта, единият е всички над 18 години за ограничен период от време, в рамките на една година, и това да покрива три дози. Трябвав да се има предвид, че вече 75% от германците са ваксинирани и с бустер и няма да бъдат много засегнатите от такова едно решение.

Лекарят допълни, че в момента се изчистват юридически казуси по въпроса, тъй като не е много сигурно как точно могат да накарат хората  да се ваксинират, ако не искат, като се говори за глоби.

Някои части от управляващите предлагат задължителната ваксинация да е за хора над 60 години след разяснителни разговори с общопрактикуващи лекари. Има и политици, които са тотално против.

164 000 нови случая на коронавирус в Германия, парламентът обсъжда задължителна ваксинация

Според д-р Таблов задължително трябва да бъде разясняването на ползите от ваксинирането, но е хубаво рисковите групи да бъдат ваксинирани изцяло, тъй като не се знае какъв щам  може да дойде в следващите месеци.

Калина Христова
287 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.01.27 | 11:26

2
пълни глупости!
хахахах

2022.01.27 | 10:14

1
И кво ? Пак им скачат случаите. Нещо не бачка, а ?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини