Допълнителни противоепидемични мерки от днес в област Плевен

  • 26 януари 2022 07:26

  • 1194
  • 1
Допълнителни противоепидемични мерки от днес в област Плевен
© pixabay

Със заповед на директора на РЗИ от днес влизат в сила допълнителни противоепидемични мерки в област Плевен. Част от тях е и преминаването на онлайн обучение на учениците от пети, шести, осми, девети и единайсети клас в училищата на територията на град Плевен.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31518

Съгласно заповедта се спира провеждането на всички групови извънкласни занимания и дейности, екскурзии, спортни празници и други, организирани от училищата за всички възрастови групи, присъствените занимания в езикови центрове, школи,при посещения в молове, кина, ресторанти, кафенета непълнолетните трябва да са с придружител или настойник.

В Плевен част от учениците преминават в онлайн обучение

Въведените допълнителни противоепидемични мерки ще са в сила до 6 февруари, се посочва в заповедта.

По данни на здравната инспекция заболеваемостта от COVID-19 в град Плевен е 1633 на 100 000 души население.

На вчерашното извънредно заседание на Областния кризисен щаб за борба с COVID-19 директорът на УМБАЛ "Д-р Георги Странски" - Плевен доц.д-р Цветан Луканов поясни, че в лечебното заведение се лекуват седем деца с ковид. При шест от децата, настанени в Клиниката по детски болести, е установена пневмония, но не се нуждаят от терапия с кислород.

Според данните на д-р Илиян Минчев, директор на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/, заетостта на интензивните легла е под 50 процента.

Повече за Коронавирус

corona
Весела Найденова
1194 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.01.26 | 09:29

1
Кви мерки ве? ЕК от вчера след събранието на здравните министри е казала официално цирка с парцали с кодове, бъркане в носа и т.н. простотии да отпадне за се пътува свободно. Търсете в нета да знаете

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини