В Кърджали карантинирани са над 350 ученици, сред новозаразените е и бебе

  • 25 януари 2022 12:23

  • 781
  • 0
В Кърджали карантинирани са над 350 ученици, сред новозаразените е и бебе
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Повече от 350 са карантинираните ученици в област Кърджали, а карантинираните служители в системата на образованието, сред които учители и непедагогически персонал - над 50. Това каза за БТА Ангелина Костова, началник отдел "Организационно-методическа дейност и контрол" в Регионалното управление по образование.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31537

Тя обясни, че въпреки увеличаващия се брой на заболели и карантинирани учители, директорите на учебните заведения съумяват да създадат организация за провеждане на учебния процес и Инспекторатът не е бил потърсен за помощ по линия недостиг на учители.

Карантинираните паралелки в региона са 15, като има и други над 16, в които учениците се обучават от разстояние в електронна среда. Причината е, че в тях подадените от родителите декларации за съгласие за тестване са под изискуемите 30 процента.

Ангелина Костова посочи още, че от днес община Ардино също е в червената ковид зона и от утре учениците там също ще бъдат тествани. Така от 72 училища в 7 общини на територията на областта на тестване за COVID-19 вече подлежат 55 учебни заведения от 5 общини - Ардино, Черноочене, Кирково, Кърджали и Момчилград.

Пореден черен COVID рекорд у нас: 11 049 заразени само за денонощие

По данни на Регионалната здравна инспекция, в областта под карантина са и 2 групи в 2 детски градини. Сред отчетените 80 положителни проби за COVID-19 за изминалото денонощие 12 са на деца до 18 години. Сред тях е и бебе на 4 месеца, на домашно лечение към момента, каза за БТА главният секретар на РЗИ Петя Папазова.

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
781 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини