Д-р Николай Брънзалов: Няма основание за локдаун, пандемията отива към финал

  • 22 януари 2022 18:09

  • 4211
  • 0
Д-р Николай Брънзалов: Няма основание за локдаун, пандемията отива към финал
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Този вариант (Омикрон) на вируса разболява много повече деца. Хубавото на новия вариант е, че няма голяма смъртност. Кривата на заболеваемост е много стръмна, няма данни да забави развитието си. За мен няма основание за локдаун. Всички данни говорят, че нещата отиват към своя финал - вече има и лекарства". Това заяви за "Офанзива" заместник-председателят на Управителния съвет на Българския лекарски съюз д-р Николай Брънзалов.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31529

По думите му огромен процент от хоспитализираните и голяма част от починалите са неваксинираните. "Трябва да се търси баланс при мерките при учениците. Мястото им е в училище. Електронното обучение влияе негативно на обучителния процес, но здравето е на първо място. Децата могат да заразят по-възрастните си близки и така да има голяма вълна. Като поутихне епидемията, ще могат да продължат учебния си процес", смята медикът.

Ученици в Пловдивско минават на дистанционно обучение

 

Лекарят прикани доц. Атанас Мангъров да обясни защо твърди, че хора умират заради ваксинация. "Бих желал Етичната комисия да се произнесе за неговите лъжи. Уставът на БЛС предвижда различни мерки, може и да се отнемат права след като се предвидят допълнителни нормативни документи, не само от страна на Лекарската комисия. Аз не съм привърженик на най-крутите мерки", сподели той. И допълни, че има 9 случая със съмнения за смърт след ваксинация, но нищо не е доказано.

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
4211 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини