В Сливенско затягат мерките срещу COVID-19

  • 20 януари 2022 18:21

  • 630
  • 0
В Сливенско затягат мерките срещу COVID-19
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

Учениците от 1 до 12 клас в Сливен и Нова Загора преминават в онлайн обучение от 24 до 31 януари, съобщиха от Областния кризисен щаб, от който е взето това решение на извънредно заседание днес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31538

Причината е нарастващата заболеваемост сред учениците, педагогическия и непедагогическия персонал в двата общински центъра и усложняващата се обстановка с разпространението на коронавируса.

През първите три дни на седмицата с COVID-19 са диагностицирани 153 ученици, повечето от Сливен и Нова Загора. Заболели са 46 педагози, карантинирани са десетки класове и други контактни лица на болните ученици и учители.

От 31 януари ще бъдат преустановени плановият прием и плановите операции в болничните заведения в областта. От 24 януари се преустановяват посещенията в кварталните пенсионерски клубове в областта. Търговските центрове, магазините и пазарите, на открито и закрито, ще работят при въвеждане на еднопосочно движение на потока от клиенти и задължително носене на предпазни маски.

По-строгите COVID мерки в София влизат в сила от 26 януари?

Към момента заболеваемостта в Сливенска област е 976,71 души на 100 000 лица от населението. За сравнение, в началото на седмицата тя е 722,54 души. В община Сливен заболеваемостта е най-висока. Към момента активните случаи в областта са 1 981.

Ще продължи засиления контрол за спазване на мерките, посочват още от Областния кризисен щаб.

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
630 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини