В Силистренско 1/3 от заразените с коронавирус са деца

  • 20 януари 2022 14:20

  • 381
  • 1
В Силистренско 1/3 от заразените с коронавирус са деца
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Втора седмица продължава тенденцията една трета от случаите на COVID-19 в Силистренско да са на деца до 18 години, съобщават от РЗИ.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32980

Едно от училищата в Силистра е изцяло преминало на обучение в електронна среда заради голям брой карантинирани паралелки и болни ученици и учители. Става въпрос за Природоматематическата гимназия в крайдунавския град.

COVID-19 в България: Ето кои градове водят по заразени

За всяко училище решенията се вземат индивидуално според броя на класовете под карантина, коментира пред БНР д-р Теодора Начева, директор на РЗИ-Силистра.

Тя допълни, че са далеч все още от генерална мярка за учебните заведения в Силистренска област. Следи се с повишено внимание ситуацията в голяма част от училищата в Силистренска община, както и в някои в общините Дулово и Тутракан.

Към днешна дата заболеваемостта в региона е 678 на 100 хил. Най-висок е процентът за община Силистра - 1137 случая на 100 000 души.

От общо 133 легла в болниците в Силистра, Тутракан и Дулово са заети 64. В интензивния сектор към края на вчерашния ден е имало едно свободно от десет.

От общо 7 детски COVID-легла в трите лечебни заведения, три са заети, с неусложнени случаи, съобщи д-р Начева. Отправени са препоръки към общинските кризисни щабове да не допускат провеждането на организирани масови мероприятия.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
381 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2022.01.20 | 17:44

1
Абе, аланкоолувци, не разбрахте ли вече, че по света започна масова де-ваксинация. Отпадат зелените сертификати, маските и затварянето по домовете... Български феодали: проверете си календара и часовниците. Бесилките по уличните стълбове ви очакват!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини