Все повече заразени с COVID-19 в Сливен

  • 19 януари 2022 15:47

  • 311
  • 1
Все повече заразени с COVID-19 в Сливен
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Втори ден Сливенска област е с рекордно високи нива на заразени с COVID-19 от началото на пандемията досега. Днес заразените според информацията на Единния информационен портал са 242, вчера бяха 214.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31535

В областната болница МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в момента има 100 интензивни легла, а възможността е да се открият още до 50. В момента пет отделения на болницата работят с COVID болни. От 16 интензивни легла 8 са COVID. Това обяви д-р Юлия Бянкова, началник на отделението по Анестезиология и интензивно лечение. 

Д-р Бянкова коментира, че очакват натиск върху болницата, след ръста на нивата на заболеваемост в областта. 

Според д-р Бянкова, мерките в новия Национален план, в който в зависимост от интензивните легла да се налагат ограничения, е добър. 

В детското отделение на болницата засега е спокойно, съобщи началникът на отделението д-р Люба Бъчварова, цитирана от БНР. 

В Сливен училищата разполагат с достатъчно тестове за COVID-19

Междувременно докато в болниците се готвят да приемат повече пациенти, аптеките са отново под натиск. Фармацевтът Петя Иванова коментира, че в този момент най-търсени са бързите тестове. 

Интересен е фактът, че вече не се купуват лекарства на килограм, казва фармацевтът.   

В момента в област Сливен на домашно лечение са 1666 души, общо хоспитализирани са 137 души.

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
311 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2022.01.19 | 16:43

1
Вместо полицаите да си вършат работата и да залавят престъпниците, сатанистите ги поставят в болниците да пазят продажните доктори от здравите хора. Ето, това именно е сатанисткото време, в което всичко е с главата надолу. Болните и лудите се обявяват за висша раса, а здравите хора се затварят в концентрационни лагери, защото не искат да се тровят с биологични оръжия, наречени "ваксини". Анатема.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини